Elazığ'da gazeteci darbedildi: Muhtar, 'Kafanıza sıkacağım' dedi
Elazığ'da yerel bir haber sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Faik Akgün, Sarayatik Mahallesi Muhtarı Aytaç Şahinoğlu tarafından darbedildi. Akgün, hastanedeki tedavisinin ardından Şahinoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.
Akgün, daha önce Sarayatik Mahallesi'ndeki sorunları haberleştirdiğini, bunun üzerine muhtar tarafından tehdit edildiğini ve şikayetçi olduğunu belirtti. Tehditlerin fiziki saldırıya dönüştüğünü savunan Akgün, olayın evinin önünde gerçekleştiğini ve Şahinoğlu'nun saldırı sırasında 'Kafanıza sıkacağım' şeklinde tehditte bulunduğunu ifade etti.
Daha önce yaptığı haberler nedeniyle tehdit edildiğini ve dava açtığını ancak şikayetinden vazgeçmesi için baskı gördüğünü dile getiren Akgün, yetkililerin kendisini 'devlet ve millet düşmanı' olarak nitelendirdiğini iddia etti. Akgün, iki gün önce konteyner kentlerin boşaltılmasıyla ilgili haberleri nedeniyle valilik tarafından hedef gösterildiklerini ve muhtarın da saldırı sırasında bunu dile getirdiğini belirtti. 'Devletin verdiği güçle halkı tehdit edemezler' diyen Akgün, yetkililerden olayın ardından gerekli adımların atılmasını ve gazetecilerin can güvenliğinin sağlanmasını istedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.