Artvin'de Reşit Kibar davası başladı

Artvin'de Reşit Kibar davası başladı
Artvin'de ağaç kesimi protestosu sırasında hayatını kaybeden Reşit Kibar'ın davasının ilk duruşması yapıldı.

Artvin'in Cankurtaran bölgesinde ağaç kesimini engellemeye çalışırken hayatını kaybeden Reşit Kibar'ın davasının ilk duruşması, 30 Mayıs 2025 tarihinde gerçekleşti.

Mahkeme salonunun yetersizliği nedeniyle daha önce ertelenen duruşma, adliyenin konferans salonunda yapıldı. Duruşmaya, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yoğun ilgi gösterdi. Türkiye Barolar Birliği ile CHP, DEM Parti, EMEK Partisi, SOL Parti ve Yeşil Artvin Derneği'nden temsilciler davayı takip etti.

Duruşma öncesinde açıklama yapan Uğur Karakuş, mahkeme salonuyla ilgili yaşanan problemlerin kısmen giderildiğini belirterek, duruşmanın ayrıntıları hakkında avukatların bilgilendirme yapacağını söyledi. Ayrıca, Cerattepe ile ilgili bir sürecin devam ettiğini ve bilirkişi heyetinin tekrar geleceğini, bu süreci de yakından takip edeceklerini ifade etti. Bir avukat ise, önceki duruşmanın salonun yetersizliği nedeniyle ertelendiğini ve adliyenin beşinci katındaki konferans salonunda görülecek duruşmayı takip etmeye herkesi davet etti.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.