Avcılar Belediye Başkanı Çaykara: Suçlamaları reddediyorum, etkin pişmanlıktan yararlanmayacağım
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasının 5. dalga operasyonunda gözaltına alınan Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, emniyetteki ifadesinde tüm suçlamaları reddetti. Çaykara'nın, suçsuz olduğuna inandığı için etkin pişmanlıktan yararlanmayı reddettiği öğrenildi.
Çaykara'ya, Avcılar Belediyesi'ne ait ihale süreçlerine ilişkin sorular yöneltildi. Belediye başkanı, ihale süreçlerine müdahalesinin olmadığını, kamu ihale kanununa uygun olarak ilgili müdürlükler tarafından işlemlerin yürütüldüğünü ve ödemelerin de işin yapılma sırasına göre ilgili birim tarafından gerçekleştirildiğini belirtti. Yüklenici firmalarla görüşmediğini ve kimseyi de bu yönde yönlendirmediğini ifade etti.
İş insanı Aziz İhsan Aktaş'ın ifadesindeki beyanı sorulan Çaykara, Alican Abacı ve Erhan Daka dışında ismi geçen kişileri tanımadığını ve bahsi geçen şirketlerle hiçbir bağlantısının olmadığını söyledi. "İddia edilen konularla ilgili bilgi sahibi değilim. 34 yaşında Avcılar'ın seçilmiş belediye başkanı olarak, davet edilseydim ifade vermeye seve seve gelirdim. Bahsi geçen suçlarla ve isimlerle hiçbir alakam yoktur. Yaşananları adaletin takdirine bırakıyorum." dedi.
Kaynak:ANKA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.