Bornova'da Yörük çadırı kurulacak: 2026 Yörük Festivali için iş birliği

Bornova'da Yörük çadırı kurulacak: 2026 Yörük Festivali için iş birliği
Bornova Belediyesi, Yörük kültürünü yaşatmak için 2026'da Yörük festivali düzenleyecek ve bir Yörük çadırı kuracak.

Bornova Belediyesi, Yörük kültürünü gelecek nesillere aktarmak amacıyla önemli bir adım atıyor. Belediye Başkanı Ömer Eşki, Ege Bölgesi Yörük Türkmen Dernekler Federasyonu ile bir araya gelerek Bornova'da Yörük çadırı kurulması ve 2026 yılında düzenlenecek Yörük Festivali için iş birliğini görüştü.

Başkan Eşki, Oba Yörük Türkmen Kültür Merkezi'nde Federasyon Başkanı Ramazan Dumanlı ile bir kahvaltıda buluştu. Görüşmede, yörük kültürünün tanıtımını genişletecek bir Yörük Çadırının Bornova'ya kazandırılması için iş birliği yolları ele alındı. Ayrıca, önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek Yörük festivali için de ilk adımlar atıldı.

Başkan Eşki, Yörüklerin toplum için önemine vurgu yaparak, "2026'da planlanan festival için Bornova Belediyesi olarak elimizden gelen desteği vereceğiz. Bu festivalde Yörüklerimiz, tarihleri ve gelenekleriyle birlikte olacak ve gençlerimize bu kültürü aktaracaklar." dedi. Federasyon Başkanı Ramazan Dumanlı da yörük kültürünün tanıtımı için yapılan çalışmalardan dolayı Başkan Eşki'ye teşekkürlerini iletti.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.