Burhaniye'de engelli Müfide Esringün: 'Sokaklara çıkın, ihtiyaçlarımızı görün'
Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde yaşayan engelli vatandaş Müfide Esringün, iki yıllık bir aradan sonra örgü bebek üretimine geri döndü. Göz tedavisi nedeniyle ara verdiği üretime yeniden başlayan Esringün, engelli bireylerin sosyal hayata katılımının önemini vurguladı. Esringün, "Gücünüz yettiği kadar sokaklara çıkın," diyerek engellilerin evlerine kapanmamaları gerektiğini belirtti ve bu sayede ihtiyaçlarının daha iyi anlaşılacağını dile getirdi.
2 yaşındayken yanlış bir tedavi sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum olan Esringün, ürettiği el emeği örgü bebekleri Şehit Turhan Bayrakta Parkı'nda satarak geçimini sağlıyor. Esringün, göz tedavisinin ardından tekrar örgü bebek yapmaya başladığını ve bu sayede hem çocukları mutlu ettiğini hem de sosyalleşip para kazandığını söyledi. Evde oturmak yerine üretmenin ve kazanmanın kendisini iyi hissettirdiğini ifade etti.
Engelli arkadaşlarına seslenen Esringün, "Elimizden geldiği kadar bir şeyler yapalım. Bir kasa limon alıp satabilirsiniz. Maksat eve kapanmamak, kendini iyi hissetmek," dedi. Esringün, satış yaptığı alanda engellilere yönelik desteklerin olduğunu, ancak en önemlisinin görünür olmak ve üretmek olduğunu vurgulayarak tüm engelli arkadaşlarını dışarı çıkmaya davet etti. Ürünlerinin fiyatını kendisi belirlediğini ve isteyenlerin aldığını, istemeyenlerin almadığını da sözlerine ekledi.
Kaynak:ANKA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.