Conkbayırı'nda Anafartalar Zaferi'nin 110. yılı kutlandı
Çanakkale'de, Anafartalar Zaferi'nin 110. yıl dönümü, tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Conkbayırı'nda düzenlenen törenle anıldı. 10 Ağustos Anafartalar Zaferi, Çanakkale Boğazı'nı geçemeyen İtilaf Devletleri'nin Gelibolu Yarımadası'na karadan çıkarma yaparak boğaza ulaşma girişimlerinin başarısızlıkla sonuçlandığı ve umutlarının kırıldığı önemli bir dönüm noktasıdır.
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene; Çanakkale Valisi Ömer Toraman, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, Gelibolu 2'nci Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, yabancı ülke temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Atatürk Anıtı'na Çanakkale Valiliği, Türk Silahlı Kuvvetleri, Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve yabancı ülke temsilcileri tarafından çelenk sunuldu; şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve saygı atışı yapıldı. İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi ve Gelibolu 2'nci Kolordu Komutanlığı'ndan Yarbay Sinan Öztürk günün anlam ve önemine dair bir konuşma gerçekleştirdi.
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve Çanakkale Valisi Ömer Toraman'ın yaptığı konuşmalarda zaferin önemi vurgulandı. Kaşdemir, Çanakkale'nin Türk milletinin birlik ve beraberliğinin simgesi olduğunu, Cumhuriyet'e giden yolun başlangıcı olduğunu ve milli mücadele liderlerinin burada buluştuğunu belirtti. Vali Toraman ise Çanakkale Zaferi'nin Türk ordusunun Birinci Dünya Savaşı'nda kazandığı tek mutlak zafer olduğunu hatırlatarak, 18 Mart 1915 deniz zaferini ve 25 Nisan 1915 çıkartmasıyla Anafartalar Muharebelerini anlattı; Mustafa Kemal Atatürk'ün bu zaferlerdeki rolüne dikkat çekti. Kur'an-ı Kerim okunması ve şehitler için dua edilmesinin ardından Vali Toraman, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve Gelibolu 2'nci Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız şeref defterini imzalayarak tören sona erdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.