Düsseldorf-Duisburg hattında kundaklama: Tren seferleri aksadı
Almanya'nın Düsseldorf-Duisburg hattında, önemli bir demiryolu güzergahında, kundaklama eylemi gerçekleştirildi. Düsseldorf polisi, demiryolu hattının denetimi sırasında kablo yangınına rastladı. Bu olay, Deutsche Bahn'ın büyük çaplı demiryolu onarım çalışmalarına başlamasına neden oldu.
Düsseldorf ile Duisburg arasındaki bölgede meydana gelen kablo yangını nedeniyle, tamir çalışmaları gün boyu sürdü ve ülke genelindeki tren seferlerini olumsuz etkiledi. Düsseldorf-Duisburg hattının günde 700-800 trenin geçtiği Almanya'nın en yoğun kullanılan demiryolu güzergahlarından biri olduğu belirtiliyor.
Süddeutsche Zeitung'un haberine göre, 'Kommando Angry Birds' adlı bir grup, Indymedia adlı internet platformunda yayımlanan bir bildiriyle eylemi üstlendi. Bildiride, "Sanayi sistemi olmadan her şey çok daha iyi olurdu" denilerek bir kesinti yaratıldığı belirtildi. Düsseldorf polisi, bildiriyi doğruladı ancak sahte sahiplenmelerin sıkça yaşandığına dikkat çekti ve yazının gerçekliğinin araştırıldığını açıkladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.