Düzce kurban pazarında satışlar düşük: 'Yem fiyatları çok yüksek'

Düzce kurban pazarında satışlar düşük: 'Yem fiyatları çok yüksek'
Düzce'deki kurban pazarında yem fiyatlarının yüksekliği nedeniyle satışlar düşük seyrediyor ve satıcılar büyük zorluk yaşıyor.

Düzce Belediyesi Hayvan Pazarı'nda kurbanlık hayvan satıcıları, bu yıl satışların geçen yıla göre oldukça düşük olduğunu dile getirdi. Yüksek yem fiyatları ve diğer maliyetler nedeniyle birçok satıcı zor durumda olduğunu belirtirken, vatandaşlar ise fiyatların geçen yılla benzer olduğunu ifade etti.

Hayvan satıcılarından Mehmet Adak, yem fiyatlarının 850 bin lira, kepeğin 700 bin lira ve bir çobanın ücretinin 50 bin liraya ulaştığını belirterek, fırsatçıların piyasanın düşmesini beklediğini, ancak bunun gerçekleşmeyeceğini söyledi. Adak, zor durumdaki satıcıların ödemelerini yapamadıklarını ve Diyanet İşleri Başkanı'na 100 hayvan bağışlama teklifinde bulunduklarını belirtti. Bir başka satıcı ise yıllardır bu işi yaptığını ancak yüksek maliyetler nedeniyle işi bırakmayı düşündüğünü ifade etti.

Ortalama büyükbaş hayvan fiyatları 220-230 bin lira arasında değişirken, vatandaş Tevfik Kaya hayvan seçiminde yaşına, ayaklarına, gözüne, kulağına ve boynuzlarına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Birçok hayvan hisseli olarak satılırken, satıcılar yüksek yem ve saman maliyetlerinden dolayı büyük zorluklar yaşadıklarını ve fiyatların düşmesini beklediklerini söylediler. Ramazan ayında 600 lira olan yem fiyatının şu anda 750 liraya yükseldiğini belirten bir başka satıcı, durumdan duydukları memnuniyetsizliği dile getirdi.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.