Sultan Sazlığı'nda 600 metrelik yürüyüş yolu yenilendi
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin önemli sulak alanlarından Sultan Sazlığı Milli Parkı'ndaki 600 metrelik yürüyüş yolunun yenileme çalışmalarını tamamladı.
2006 yılında milli park ilan edilen ve 24 bin 357 hektarlık bir alanı kapsayan Sultan Sazlığı, Yeşilhisar, Develi ve Yahyalı ilçelerinin sınırları içinde yer alıyor. Tatlı ve tuzlu su ekosistemlerinin bir arada bulunduğu nadir alanlardan biri olan sazlık, 301 kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Son yıllarda yaşanan kuraklık nedeniyle Sultan Sazlığı zorlu bir dönemden geçiyor.
İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığı'na bağlı Teknik Bakım ve Onarım Şube Müdürlüğü ekipleri, yürüyüş yolunun yenilenmesini kısa sürede tamamladı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yaptığı açıklamada Sultan Sazlığı'nın önemine değinerek, yenilenen yürüyüş yolunun turizme katkı sağlayacağını belirtti.
Kaynak:DHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.