Edirne'de hayvan hakları savunucuları protesto etti: Toplamalar durdurulmalı
Edirne'de hayvan yaşam hakkı savunucuları, Edirne Valiliği önünde bir basın açıklaması düzenleyerek hayvan hakları ihlallerine dikkat çektiler. Özcan Kaya'nın yaptığı açıklamada, belediyenin hayvan toplama çalışmalarının durdurulması, barınaktaki hayvanların refahının sağlanması ve yeni yaşam alanları hazır olana kadar hayvanların kontrollü bir şekilde taşınması talep edildi.
Açıklamada, barınağın kapasitesinin kanunsuz bir şekilde 350'den 600'e çıkarıldığı ve bu durumun barınakta aşırı kalabalık ve yetersiz koşullara yol açtığı belirtildi. 750'nin üzerinde hayvanın bulunduğu barınakta, bulaşıcı hastalıklar nedeniyle yavru köpek ölümleri yaşanıyor, yetişkin hayvanlar ise açlık ve kavgalar nedeniyle hayatlarını kaybediyor. Personel yetersizliği ve artan hayvan popülasyonu nedeniyle ziyaret saatlerinin kısaltılması da eleştiri konusu oldu.
Hayvan hakları savunucuları, barınak karşısındaki çamlık alanın yeni bir hayvan hapishanesi olarak kullanılmasına karşı çıktılar. Özcan Kaya, kontrolsüz toplamaların hayvanların ölümüne yol açtığını ve bu durumun bir katliam olduğunu vurguladı. Toplamaların durdurulması, mevcut hayvanların refahının sağlanması ve yeni yaşam alanlarının hazır hale geldikten sonra hayvanların kontrollü bir şekilde taşınması çağrısı yapıldı.
Kaynak:ANKA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.