Elazığ Maden'de SSS Yıldızlar Holding işçileri: 7 aya yakın maaş alamadık

Elazığ Maden'de SSS Yıldızlar Holding işçileri: 7 aya yakın maaş alamadık
Elazığ Maden'deki SSS Yıldızlar Holding'de çalışan yüzlerce işçi, aylardır maaşlarını alamadıkları ve işten çıkarıldıkları gerekçesiyle mağduriyetlerini dile getiriyor.

Elazığ'ın Maden ilçesindeki SSS Yıldızlar Holding'de çalışan işçiler, aylardır maaşlarını alamadıklarını ve işten çıkarıldıklarını iddia ediyor. İşçiler, maaş alamamaları nedeniyle birçok kişinin ücretsiz izne çıkarıldığını belirtiyor. CHP Maden İlçe Başkanı Göksel İlhan, şirketin 200-300 işçiyi mağdur ettiğini, hukuki yollara başvurmalarına rağmen haklarını alamadıklarını ifade etti ve mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini vurguladı.

İlhan, şirketin Maden'e geldiğinden beri işçilere düzensiz maaş ödediğini, bazı işçilerin altı ila sekiz aydır maaş alamadığını ve işten çıkarıldığını söyledi. Ayrıca, müteahhitin malzemelerini çekmeye başladığına dair duyumlar aldıklarını, ancak resmi bir açıklama olmadığını belirtti. İlhan, afet bölgesinde dinamit patlatılmasının halk güvenliğini tehlikeye attığını ve bu tür çalışmaların yapılmasına izin verilmemesi gerektiğini dile getirdi.

SSS Yıldızlar Holding işçisi Salih Ercan, yedi aydır maaş alamadığını, son bir aylık maaşının ve sigortasının yatırılmadığını, SGK ve CİMER'e başvurmasına rağmen 'mahkemeye başvurması' gerektiği cevabını aldığını söyledi. Ercan, devletin zengin işverenlerin yanında olduğunu, 250-300 işçinin maaş alamadığını belirtti. 13 yıllık işçi Muzaffer Taşdemir ise sendikalı olmak isteyen işçilerin tehdit edildiğini, işten çıkarıldıktan sonra tazminatını ve parasını alamadığını, 100-150 işçinin mağdur olduğunu ifade etti. Bağımsız Maden İşçileri Sendikası'ndan Başaran Aksu, işçilerin sistematik baskı altında tutulduğunu ve sarı sendikaların kullanıldığını belirtti, işçilerin haklarını öğrenmeleri ve mücadele etmeleri gerektiğini vurguladı.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.