Eskişehir'de öğrenciler yürüyüş düzenledi: İmamoğlu ve Özdağ'ın serbest bırakılmasını istedi

Eskişehir'de öğrenciler yürüyüş düzenledi: İmamoğlu ve Özdağ'ın serbest bırakılmasını istedi
Eskişehir'deki İlerici Cumhuriyet Birliği üyesi öğrenciler, Ekrem İmamoğlu ve Ümit Özdağ ile gözaltındaki diğer öğrencilerin serbest bırakılması için yürüyüş düzenledi.

Eskişehir'de Ali İsmail Korkmaz heykeli önünde toplanan İlerici Cumhuriyet Birliği (İCB) üyesi öğrenciler, Ekrem İmamoğlu ve Ümit Özdağ'ın serbest bırakılması için bir yürüyüş düzenledi. Köprübaşı'ndaki Cengiz Topel heykeli önüne kadar devam eden yürüyüşte öğrenciler, çeşitli sloganlar attı.

"Türkiye laiktir laik kalacak", "Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür", "Tarikata barikat kahrolsun şeriat", "Mustafa Kemal’in askerleriyiz", "Atatürk’ün izinde daima ileriye", "Ekrem’e, Ümit’e, öğrenciye özgürlük" gibi sloganlar eşliğinde yürüyüş gerçekleştirildi. Öğrenciler, terörsüz Türkiye süreci kapsamındaki uygulamalara da tepkilerini dile getirdi.

İlerici Cumhuriyet Birliği adına açıklama yapan Irmak Ayşe Demirel, yürüyüşün sadece bir gösteri olmadığını, hafızayı, vicdanı ve iradeyi haykırmak için bir araya geldiklerini belirtti. Demirel, hukuksuzluğa karşı adalet, baskıya karşı özgürlük ve karanlığa karşı aydınlık için mücadele ettiklerini vurgulayarak, 19 Mart'ta İstanbul'da başlayan sürecin anayasal düzenin bastırılması anlamına geldiğini ve yüzlerce öğrencinin düşüncelerini dile getirdikleri için gözaltına alındığını ifade etti. 47 öğrencinin hukuksuz bir şekilde özgürlüğünü beklediğini belirten Demirel, onlara yalnız olmadıklarını ve unutulmayacaklarını iletti. Ayrıca, Hakkari Yüksekova'da Cengiz Topel'in adını taşıyan caddeye Sırrı Süreyya Önder'in isminin verilmesini de büyük bir saygısızlık olarak nitelendirdi.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.