Ezgi Apartmanı davasında tutuklu sanık tahliye edildi: Göksu'dan tepki
Kahramanmaraş'taki 6 Şubat depremlerinde yıkılan Ezgi Apartmanı davasında, 876 yıla kadar hapis cezası istenen iç mimar Ertan Danacı, avukatının itirazı üzerine tahliye edildi. Danacı, davanın tek tutuklu sanığıydı. Depremde oğlu, gelini ve torununu kaybeden Nurgül Göksu, bu karara sert tepki gösterdi.
Göksu, ANKA Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, 'Yazıklar olsun. Neredeyse depremde hayatını kaybedenleri suçlayacaklar. Evlatlarımın adaleti sağlanana kadar mücadele etmekten vazgeçmeyeceğim. Ismarlama raporlarla adaletten kurtulamayacaklar' dedi. Ezgi Apartmanı'nın yıkılmasında 35 kişi hayatını kaybetmişti. Yaşamını yitirenler arasında avukat Ahmet Can ve Nesibe Zabun çifti ile 6 aylık bebekleri Asude de bulunuyordu.
Cumhuriyet Başsavcılığı, apartmanın faaliyet gösteren Kervan Pastanesi yetkilileri Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel ile Ertan Danacı hakkında, 35 kez 'olası kastla kasten öldürme' ve 'olası kastla kasten yaralama' suçlarından 700 yıl 4 aydan 876 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemişti. Müteahhit Yakup Aktaş ve fenni mesul Mehmet Tekin hakkında ise 'bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan 8 aydan 22 yıl 5 aya kadar hapis cezası talep edilmişti. Firari sanıklar Kervancıoğlu ve Pekel'in, yakalama kararlarının kaldırılması için başvuruda bulundukları da öğrenildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.