Geyve Belediyesi Meclis Üyesi Gül: Yangınlar bilinçli mi?
Sakarya'nın Geyve Belediyesi'nde Yeniden Refah Partisi'nden meclis üyesi olan Halil Gül, sosyal medyada yaptığı yangınlarla ilgili paylaşım nedeniyle soruşturma altında bulunuyor. Gül, 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçlamasıyla gözaltına alındı.
20 Temmuz'da Geyve'de başlayan ve Bilecik'in Osmaneli ilçesine kadar uzanan orman yangını hala bazı bölgelerde devam ediyor. Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Geyve'nin birçok bölgesinde aynı anda yangınların çıkmasının hükümet tarafından bilinçli bir şekilde çıkarıldığının kanıtı olduğunu ve bunun İklim Kanunu'nun gizli maddeleriyle ilgili olduğunu öne sürdü. Bu paylaşımın ardından Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı ve Gül gözaltına alındı.
Gül, daha sonra paylaşımını güncelleyerek yangınların bilinçli olup olmadığını bilmediğini, ancak aynı anda birçok yerde çıkmasının şüpheli olduğunu ve İklim Kanunu'nun hayata geçirilmesiyle bağlantı kurduğunu belirtti. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. (DHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.