HARB İŞ Sendikası'ndan maaş artışı talebi: Arıkan, '85 bin lira olmalı' dedi
Türkiye Harb Sanayi ve Yardımcı İşkolları İşçileri Sendikası'na (HARB İŞ) bağlı savunma sanayii işçileri, Kamu Çerçeve Anlaşma Protokolü'nde sunulan maaş teklifine karşı Ankara'da 'Emek Çadırı' kurarak eylem başlattı. TÜRK-İŞ'e bağlı HARB İŞ, teklifin güncel ekonomik koşullarda kabul edilemez olduğunu savunuyor.
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, milletvekilleri ve genel başkan yardımcılarıyla birlikte eylem çadırını ziyaret etti. Arıkan, yaptığı açıklamada, milli savunmanın önemine vurgu yaparak, savunma sanayisinde çalışanların haklı mücadelesine destek verdiklerini belirtti. Arıkan, hükümeti işçilerin haklı taleplerini karşılamaya ve beyin göçünü önlemeye çağırdı, düşük ücretlerin kabul edilemez olduğunu vurguladı.
Arıkan, işçilerin en az 85 bin lira maaş alması gerektiğini, 38 bin lira gibi komik bir ücretle çalışmanın kabul edilemez olduğunu ifade etti. İşçilerin insanca yaşam ücretine kavuşması ve hak aramak için eylem yapma zorunluluğunun ortadan kaldırılması gerektiğini dile getirdi. Arıkan, savunma sanayii işçilerinin Suriye, Libya ve Irak'taki operasyonlara önemli katkılarda bulunduğunu, görünmeyen kahramanlar olduğunu ve haklarının gözetilmesi gerektiğini belirtti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.