Iğdır'da Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitleri anıldı
Iğdır'da Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitleri için düzenlenen matem aşuresi anma programı, yoğun katılımla gerçekleştirildi. Atatürk Caddesi Zübeyde Hanım Bulvarı'nda Iğdır Ehlibeyt Âlimleri Derneği tarafından organize edilen program, duygusal anlara sahne oldu.
Programa Iğdır Valisi Ercan Turan, Cumhuriyet Başsavcısı Meriç Dede, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Gürel, Vali Yardımcısı Abdurrahman Çelebi, İl Emniyet Müdürü Niyazi Turgay, İl Jandarma Komutanı Albay Nihat Özkök ve birçok kamu kurum temsilcisi katıldı. Ehlibeyt Âlimleri Derneği Başkanı Kurban Ulusöz'ün açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Vali Turan, Peygamber'in "Size iki emanet bırakıyorum; biri Kur’an, diğeri Ehlibeytimdir" hadisini hatırlatarak Kerbela şehitlerini andı. Vali Turan'ın konuşması, katılımcılar tarafından sık sık tekbirlerle desteklendi.
Din âlimi Cafer Yücal ise, "Bugün Hz. Peygamber yaşıyor olsaydı, torunu Hz. Hüseyin’in şehadet yıl dönümünde bayram yapmaz, hüzün meclisinde bulunurdu" ifadelerini kullandı. Ana törenin Belediye Meydanı'nda düzenlendiği program, Asri Mezarlık, Melekli kasabası ile Aralık ve Tuzluca ilçelerinde de devam etti. Tüm törenlerde mersiyeler okundu, dualar edildi ve Kerbela şehitleri için gözyaşları döküldü.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.