İstanbul'da CHP'li Belediyelere Yeni Operasyon: 47 Gözaltı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 ayrı soruşturma kapsamında 47 kişi hakkında arama, el koyma ve gözaltı kararı açıkladı. Gözaltı kararının verildiği kişiler arasında Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe, Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün bulunuyor.
Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in tutuklanmasıyla başlayan ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, çok sayıda bürokrat ile Beşiktaş, Beykoz ve Şişli belediye başkanlarının tutuklanmasıyla genişleyen operasyonlar devam ediyor. İBB'ye yönelik soruşturma kapsamında eski CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, AĞAÇ A.Ş. Genel Müdürü Ali Sukas ve eski Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Veysel Erçevik hakkında da gözaltı kararı verildi.
Ayrıca, Beşiktaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü hakkında başlatılan soruşturma kapsamında Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Alican Abacı, eski Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Mehmet Mandacı ve Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Rıza Can Özdemir de dahil olmak üzere 11 kişi hakkında soruşturma yürütülüyor. İki belediye yetkilisi halihazırda cezaevinde bulunurken, diğer 9 yetkili hakkında gözaltı kararı verildi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve Başkan Yardımcısı Ömer Kazancı'nın da aralarında bulunduğu 5 kişi hakkında da arama, el koyma ve gözaltı kararı verildi.
Kaynak:ANKA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.