İstanbul'da otobüs eylemi sona erdi: 1930 araç sefer yapmamıştı

İstanbul'da otobüs eylemi sona erdi: 1930 araç sefer yapmamıştı
İstanbul'da hak edişlerini alamadıkları için kontak kapatma eylemi yapan 1930 özel halk otobüsü, İETT ile yapılan anlaşmanın ardından seferlere geri döndü.

İstanbul'da özel halk otobüslerinin bir kısmı, hak edişlerini alamadıkları gerekçesiyle 22 Mayıs 2025 tarihinde kontak kapatma eylemi gerçekleştirdi. Eyleme katılan 1930 otobüs nedeniyle sabah saatlerinde bazı duraklar yoğunluk yaşadı.

İETT, saat 10.30 civarında özel halk otobüsleri temsilcileriyle anlaşmaya varıldığını duyurdu. Açıklamada, 3020 otobüsten 1930'unun eyleme katıldığı, diğer 1090 otobüsün ise görevini sürdürdüğü belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İETT ve özel halk otobüsleri temsilcilerinin görüşmesinde 2025 yılı ödeme planı konusunda mutabakata varıldı ve eylem sona erdi. İBB ve İETT, toplu ulaşımın aksamaması için çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.