İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay: Ödemiş'teki yangın mağdurlarına destek
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Ödemiş'te meydana gelen yangında en büyük zararı gören Karadoğan Mahallesi'nde incelemelerde bulundu. Yangından etkilenen köylerin kış mevsiminden önce yeniden inşa edilmesi için kararlı olduklarını belirten Başkan Tugay, yıl sonuna kadar zarar gören köylerden su faturası alınmayacağını duyurdu. Başkan Tugay, yaptığı açıklamada, "Çocuklara, yaşlılara, engelli vatandaşlarımıza sözümüz var. Kimsenin mağdur ya da sahipsiz kalmasına izin vermeyeceğiz. Biz buradayız." dedi.
Başkan Dr. Cemil Tugay'a, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zeki Yıldırım, Genel Sekreter Yardımcıları Çağatay Güç ve İsmail Mutaf ile ilgili daire başkanları eşlik etti. İki hafta önce çıkan orman yangınlarından etkilenen Ödemiş'in köylerinde, afetlere karşı dirençli bir şekilde yeniden yapılanma çalışmaları için Büyükşehir Belediyesi tüm birimleriyle sahada görev alıyor. Başkan Tugay, Karadoğan Mahallesi'nde vatandaşlarla görüşerek taleplerini dinledi ve daha önce evleri yanan Aysima ile tekrar görüşerek, ev sözünü yineledi. Hasar gören evi de yerinde inceleyen Başkan Tugay, tüm birimlerle aşamalı olarak çalışmalara başlayacaklarını açıkladı.
Köy merkezindeki değerlendirmelerin ardından hasar gören evleri, ahırları, damları ve tarım alanlarını inceleyen Başkan Tugay, Karadoğan Muhtarı Levent Köymen ile birlikte incelemelerde bulundu. Başkan Tugay, yangından etkilenen köylerden yıl sonuna kadar su faturası alınmayacağını belirtti. Yapılan incelemenin ardından açıklamada bulunan Başkan Tugay, kış mevsiminden önce evlerin onarılmasını ve vatandaşların normal hayatlarına dönmelerini hedeflediklerini, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile AFAD ile görüşmeler yapacaklarını ve görev paylaşımı yapılacağını ifade etti. Başkan Tugay, hasar gören tüm köylerde Büyükşehir Belediyesi'nin tüm birimleriyle çalışma yürütüleceğini ve mümkün olan en kısa sürede evlerin, ahırların yeniden yapılacağını vurguladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.