İzmir'de Prof. Dr. Gazanfer Aksakoğlu anıldı

İzmir'de Prof. Dr. Gazanfer Aksakoğlu anıldı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Prof. Dr. Gazanfer Aksakoğlu'nun anma törenine katılarak, değerli hocalarını ve mirasını anma sözü verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı'ndan emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Gazanfer Aksakoğlu'nun vefatının ardından düzenlenen anma törenine katıldı. Başkan Tugay, Aksakoğlu'nu anarken, aklını, becerisini ve iyiliğini öğrenmek ve öğretmek için kullanan herkesin büyük saygıyı hak ettiğini vurguladı. Büyük bir saygı duyduğu Gazanfer Aksakoğlu'nun mirasını yaşatmak için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını belirtti.

Başkan Tugay, DEÜ Tıp Fakültesi Dekanlık Binası Ömer Yiğitbaşı Konferans Salonu'nda gerçekleşen anma programında, Aksakoğlu'nun eşi İltekin Aksakoğlu ve kızı Cansu Pelin Kutulay'a başsağlığı diledi. Konuşmasında hekimlerin, insanların hasta olmaması ve acı çekmemesi için çalıştıklarını, sağlık sisteminin gelişmesinin bu özverili çalışmalara bağlı olduğunu dile getirdi. Aksakoğlu'nun halk sağlığına yaptığı katkılara ve yetiştirdiği öğrencilere değinerek, onun mirasını taşımaya devam edeceklerini söyledi.

DEÜ Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bülent Kılıç, Aksakoğlu'nu halk sağlığı savunucusu olarak tanımlayarak, ardında bıraktığı izlerin toplumu geliştirmeyi amaçlayan bir vizyonun yansıması olduğunu belirtti. DEÜ Başhekimi Prof. Dr. Sefa Kurt, Aksakoğlu'nun halkın sağlık sorunlarına çözüm aradığını, sayısız öğrenci ve bilim insanının yetişmesine katkı sağladığını vurguladı. DEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Bayrak ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Caner Çavdar da Aksakoğlu'nun dürüstlüğü ve ilkeli duruşundan bahsederek, mirasını yaşatmaya devam edeceklerini ifade ettiler. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Pınar Okyay da ailesine başsağlığı diledi.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.