Karacasu'da atlı ulaşım devam ediyor: Mustafa Kocabıyık, 'Kendimi bildim bileli at sırtındayım' dedi
Aydın'ın Karacasu ilçesinde, modern teknolojinin gelişmişliğine rağmen, atlı ulaşım geleneği sürerken, 53 yaşındaki Mustafa Kocabıyık, günlük yaşamında atını kullanmaya devam ediyor.
Kocabıyık, yaylada yaşamını sürdürdüğünü ve ulaşım için atının en büyük yardımcısı olduğunu belirterek, 10 kilometrelik mesafeyi atıyla aldığını, yük taşımacılığında ve tarım işlerinde de atından faydalandığını dile getirdi. Küheylan cinsi atı Ceylan ile pazar alışverişini yapıp yaylasına geri döndüğünü anlatan Kocabıyık, atının arazide traktörden daha etkili olduğunu vurguladı.
'Her işimi o yapıyor' diyen Kocabıyık, 10 yaşındaki atı Ceylan'ı hayatının vazgeçilmezi olarak tanımlarken, Ekim ayına kadar yaylada kalacağını ve atıyla tüm işlerini halledeceğini ifade etti. Tarihi ve doğal güzellikleriyle bilinen Karacasu'da, atların nostaljik bir unsurdan öte, gündelik yaşamı kolaylaştıran bir araç olarak kullanılmaya devam ettiği gözlemleniyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.