Kızılay Başkanı'nın kızı Fatıma Zehra Kınık Demir'e 4 yıl 2 ay hapis cezası

Kızılay Başkanı'nın kızı Fatıma Zehra Kınık Demir'e 4 yıl 2 ay hapis cezası
Kızılay Başkanı'nın kızı Fatma Zehra Kınık Demir, trafik kazasına karışarak 1 kişiyi öldürüp 3 kişiyi yaralamaktan 4 yıl 2 ay hapis cezası aldı.

İstanbul Anadolu Adliyesi 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, önceki Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın kızı Fatıma Zehra Kınık Demir, 17 yaşındaki Batın Barlasçeki'nin ölümüne ve üç kişinin yaralanmasına neden olmak suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme ayrıca, Kınık Demir'in ehliyetine 2 yıl süreyle el koydu. Duruşmada, müşteki avukatı Uysal Uğurlu, Kınık Demir'in yüzde yüz kusurlu olduğunu belirterek, medyada yer bulan olayın sanığın özelliğinden değil, kazanın doğasından kaynaklandığını vurguladı ve normal bir sanığa uygulanacak kararın Kınık Demir'e de uygulanması gerektiğini savundu.

Batın Barlasçeki'nin annesi Hasret Doğan, oğlunun yaşam hakkının satılık olmadığını belirterek, sanıktan şikayetçi olduğunu ve en üst sınırdan cezalandırılmasını istediğini dile getirdi. Diğer sanık Yavuz Selim Öztürk ise kendisinin hiçbir suçu olmadığını ve Kınık Demir'in cezalandırılması gerektiğini ifade etti. Sanık avukatları ise Kınık Demir'in yasal hız sınırları içinde seyrettiğini ve kendisinden beklenen özeni gösterdiğini savunarak beraatini talep etti, ancak bu talep mahkeme tarafından reddedildi.

Mahkeme, Fatıma Zehra Kınık Demir'i 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırırken, diğer sanık Yavuz Selim Öztürk ise 1 yıl 1 ay 10 gün hapis cezasına mahkum edildi. Kararın ardından açıklama yapan Avukat Uysal Uğurlu, hukuk savaşını kazandıklarını belirtirken, Hasret Doğan da adaletin tecelli ettiğini düşündüğünü söyledi. Yavuz Selim Öztürk'ün annesi Nerinan İnan ise, Kınık Demir'in ehliyetine el konulmasına sevindiğini dile getirdi.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.