Konya'da MİT vaadiyle kandırılan lise öğrencisine cinsel istismar davası: Yargıtay kararı kesinleşti
Konya'da 17 yaşındaki lise öğrencisi G.A.'nın Milli İstihbarat Teşkilatı'na memur yapılacağı vaadiyle kandırılarak 35 yaşındaki elektrik ustası Ahmet Mandal tarafından cinsel istismara uğramasına ilişkin davada Yargıtay, yerel mahkemenin kararını onadı. Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi'nin kararına göre, Ahmet Mandal'ın 22 yıl hapis cezası ve tutukluluğu devam edecek. Okul müdürleri Harun Avcu ve Asuman Sahar Koleri ile Ahmet Mandal'ın ortağı Ali Akkaş ise 8 yıl 4'er ay hapis cezasına çarptırıldı ve tutuklandı.
Lise müdürü Harun Avcu'nun, 2022 Kasım ayında G.A.'yı MİT'e memur yapılacağı söylemiyle kandırarak Ahmet Mandal ile tanıştırdığı belirlendi. Mandal'ın G.A.'ya günlerce cinsel istismarda bulunduğu, K.K. adlı başka bir öğrencinin de Mandal tarafından taciz edildiği iddia edildi. Olayların ortaya çıkmasıyla aile şikayetçi oldu ve soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında okul müdürleri Harun Avcu ve Asuman Sahar Koleri de tutuklanmış, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da memurluktan ihraç edilmişti.
9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın kararında Ahmet Mandal'a 'Cinsel istismar' suçundan 22 yıl hapis cezası verilirken, okul müdürlerine 'Cinsel istismara yardım etme' suçundan 8 yıl 4'er ay hapis cezası verildi. Diğer sanıklardan bazıları beraat etti. Konya Bölge Adliye Mahkemesi'nin de aynı kararı onamasının ardından Yargıtay'a taşınan dosyada, Yargıtay yerel mahkemenin kararını onaylayarak kesinleştirdi. Bu kararın ardından, tahliye edilen okul müdürleri ve Ahmet Mandal'ın ortağı Ali Akkaş tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak:DHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.