Kuşadası'nda çocuklar için '1 Kitap 1 Hareket' atölyesi başladı
Kuşadası SEYAKMER Dijital ve Materyal Çocuk Kütüphanesi, çocukların gelişimine katkı sağlayacak yeni bir etkinliğe başladı. Temmuz ayı boyunca her pazartesi günü düzenlenecek olan "1 Kitap 1 Hareket" atölyesinin ilki, Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası Eğitim ve Geliştirme Vakfı (KEGEV) iş birliğiyle Dağ Mahallesi'ndeki kütüphanede gerçekleşti.
Atölyenin ilk bölümünde, eğitmen Doğa Akbaşlı eşliğinde "Evim" adlı çocuk kitabı okundu. Ardından çocuklar, hayal güçlerini kullanarak kendi evlerini çizdiler. Bu etkinlik, çocukların bireysel ifade yeteneklerini ve yaratıcılıklarını geliştirmeyi amaçladı.
İkinci bölümde ise beden eğitimi öğretmeni Seyhan Şener yönetiminde açık alanda fiziksel aktiviteler yapıldı. Denge, koordinasyon ve takım çalışmasını geliştiren oyunlarla çocuklar hem eğlendi hem de hareket etmenin faydalarını deneyimledi. "1 Kitap 1 Hareket" atölyesi, 7-10 yaş arası tüm çocuklara açık olup, ücretsizdir. Katılmak isteyen aileler, SEYAKMER ile iletişime geçerek ön kayıt yaptırabilirler.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.