Kütahya'da 1,2 tonluk 'Paşa' 350 bin liraya satıldı
Kurban Bayramı öncesinde Kütahya'da törenle açılan canlı hayvan pazarında, 1 ton 200 kilogram ağırlığındaki 'Paşa' isimli boğa, 350 bin TL'ye alıcı buldu. Kütahya-Tavşanlı kara yolu üzerindeki pazarda Vali Musa Işın, Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Tarım ve Orman İl Müdürü Ertan Keleş, muhtarlar, üreticiler ve vatandaşlar hazır bulundu.
Belediye Başkanı Kahveci, Kurban Bayramı'nın dayanışma ve yardımlaşmanın en güzel örneklerinin yaşandığı bir zaman olduğunu vurgulayarak, pazar yerinin 10 bin küçükbaş, bin 500 büyükbaş olmak üzere toplam 11 bin 500 hayvan kapasitesiyle kurban ibadetlerinin en sağlıklı ve düzenli şekilde yerine getirilmesi için hazır olduğunu belirtti. İl Müftü Yardımcısı Salim Üzülmez'in duasının ardından pazarın açılışı gerçekleştirildi.
Açılış sırasında ilk satış da gerçekleşti. Enne Mahallesi'nden hayvan üreticisi Ali Mercan'a ait 'Paşa' isimli 1,2 tonluk boğa, 7 kişi tarafından 350 bin TL'ye satın alındı. Mercan, her bir alıcının 50 bin TL ödediğini ve yaklaşık 80 kilo et düşeceğini belirterek, 2,5 yaşındaki 'Paşa'ya kendi çocuğu gibi baktıklarını söyledi.
Kaynak:DHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.