Manavgat Şelale İçme Suyu Tesisi Yenilendi: Su Üretimi Yüzde 30 Arttı
Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Manavgat'ın içme suyu ihtiyacını karşılayan Şelale İçme Suyu Tesisi'nde kapsamlı bir yenileme projesini tamamladı. Yaklaşık 600 milyon TL'lik yatırımla gerçekleştirilen proje, Manavgat merkez mahalleleri ile Side, Sorgun ve Sarılar bölgelerini kapsıyor.
Proje kapsamında, tesisin elektrik ve mekanik ekipmanları tamamen yenilenirken, olası enerji kesintilerine karşı jeneratör sistemi de kuruldu. Su üretim kapasitesi ise yüzde 30 oranında artırıldı. ASAT ekiplerinin 24 saat esasına göre çalışmasıyla, su temininde yaşanabilecek uzun süreli aksaklıklar önlendi ve vatandaşların olumsuz etkilenmesi en aza indirildi.
Yenileme çalışmalarıyla, Şelale İçme Suyu Tesisi'nde tam otomasyonlu bir SCADA sistemi devreye alındı. Bu sistem sayesinde içme suyu yönetimi artık tam otomasyonla kontrol edilecek, böylece daha verimli ve güvenilir bir su temini sağlanacak.
Kaynak:ANKA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.