Manisa'da besicilerden CHP Milletvekili Başevirgen'e taksitli satış çağrısı

Manisa'da besicilerden CHP Milletvekili Başevirgen'e taksitli satış çağrısı
Manisa'daki besiciler, Kurban Bayramı öncesi kurbanlıklarını satmakta zorlandıklarını belirterek, taksitli satış ve mazot karşılığı satış yöntemlerine başvurduklarını dile getirdiler.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Manisa Ahmetli'de besiciler, CHP Manisa Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi Bekir Başevirgen'e yaşadıkları zorlukları anlattı. Besiciler, kurbanlıklarını satabilmek için çeşitli yöntemler denediğini ve emeklilere taksit imkanı sunduğunu, hatta asgari ücretlilere de iki taksitli ödeme seçeneği sunmayı düşündüklerini belirtti. Mazot borçlarının olduğunu ve müşterilerin mazot borçlarını kapatmak için kurbanlık almalarını önerdiklerini dile getirdiler.

Besicilerden biri, 20 yıldır besicilik yaptığını ve her geçen yıl süt üretiminin azaldığını, maliyetlerin ise arttığını vurguladı. Sütün maliyetinin 16 lira civarında olduğunu, ancak 11 liraya satıldığını belirterek, bu durumun sürdürülebilir olmadığını ve yatırım yapamadıklarını söyledi. Süt fiyatının en az 20 lira olması gerektiğini vurgulayan besici, mevcut durum devam ederse besiciliği bırakmak zorunda kalacağını ifade etti.

Bir diğer besici ise süt hayvanlarının kesime gittiğini, hayvanların satılamadığı takdirde öldü parasına satılacağını dile getirdi. Geçen sene kurbanlık satışlarında emeklilere veresiye satış yaptığını, devletin yapamadığını kendisinin yaptığını söyledi. Yem fiyatlarının geçen seneye göre neredeyse iki katına çıktığını, vatandaşın asgari ücret ve emekli maaşıyla kurbanlık alamayacağını belirterek yaşadıkları ekonomik sıkıntıları anlattı. Devletten aldıkları mazot desteğinin yetersiz olduğunu ve sürekli olarak süt ineği kesiminin yaşandığını belirtti.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.