Manisa'da yangın tespit köpeği 'Ateş' göreve başladı

Manisa'da yangın tespit köpeği 'Ateş' göreve başladı
Manisa'da özel eğitimli yangın tespit köpeği 'Ateş', yangınların çıkış nedenlerini belirlemede görev alıyor.

Manisa'da yangınların çıkış nedenlerini belirlemek için özel eğitimli bir köpek, 'Ateş', göreve başladı. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ve Veteriner İşleri Daire Başkanlıklarının ortak çalışmasıyla iki yıl boyunca eğitim alan Belçika Malinois cinsi, 4 yaşındaki 'Ateş', yangınların sabotaj kaynaklı olup olmadığını tespit ediyor.

'Ateş', Manisa Büyükşehir Belediyesi Köpek Eğitim Merkezi'nde köpek eğitmeni Serhan Karabey Doğru tarafından 4 aşamalı bir eğitimden geçti. Sosyalleşme, temel ve ileri itaat eğitimlerinin ardından ihtisas eğitimini tamamlayan 'Ateş', benzin, gaz yağı, tiner ve alkol gibi yanıcı maddelerin tespitinde uzmanlaştı. Orman yangınlarında ilk tutuşma noktasını belirleyerek olay yeri ekiplerine büyük kolaylık sağlıyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal, 'Ateş'in yangının çıkış noktasını bularak sabotaj olup olmadığını belirlediğini, sabotaj durumunda ise faili işaretlediğini ve ekiplere büyük kolaylık sağladığını belirtti. Kayapınar Mahallesi'ndeki büyük bir orman yangını sonrası 'Ateş', sabotaj olup olmadığını belirlemek için incelemelerini sürdürüyor.

247345-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.