Mardin'de şiddet mağduru Gülcan O., eşinden boşanma davası açtı

Mardin'de şiddet mağduru Gülcan O., eşinden boşanma davası açtı
Mardin'de şiddet mağduru bir kadın, eşinden boşanma davası açtı ve eşinin kendisini ve kızını tehdit ettiğini iddia etti.

Mardin'in Artuklu ilçesinde ikamet eden 28 yaşındaki Gülcan O., 9 Ekim 2023'te görücü usulüyle evlendiği M.C.O. (28) tarafından şiddete maruz kaldığını belirterek boşanma davası açtı. Yaklaşık 1,5 ay süren evliliğinde şiddet gördüğünü anlatan Gülcan O., olaylar sonucunda annesinin yanına sığındı. 30 Ağustos 2024'te bir kız çocuğu dünyaya getiren Gülcan O., 16 Eylül 2024'te boşanma davası başlattı.

16 Eylül 2024'te başlayan boşanma davasının 4 Aralık 2024 tarihli ara kararında, çocuğun velayeti anneye verilirken, her ay 3 bin TL tedbir nafakasının davalıdan alınarak davacıya verilmesine hükmedildi. Ancak Gülcan O., eşinin kendisini ve kızını sürekli tehdit ettiğini, nafaka ödemekten kaçınmak için çocuğunu reddettiğini ve hatta öldürülmesini teklif ettiğini iddia ediyor. Gülcan O., yaşadığı şiddet ve tehditleri, eşinin ailesinin de şahit olduğu olaylarla birlikte ayrıntılarıyla anlattı.

Gülcan O.'nun annesi Nebahat O. da, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan yardım istedi. Nebahat O., damadının şizofren olduğunu ve kızının altınlarını alıp kumar ve içkiye harcadığını belirterek, kızının ve torununun güvenliğinin tehlikede olduğunu vurguladı. Gülcan O.'nun avukatı Gurbet Bilbay ise, müvekkilinin yaşadığı şiddet ve tehditler nedeniyle acil boşanma talebinde bulunduklarını ve hızlı bir yargılama süreci istediklerini dile getirdi. Bilbay, kendisiyle iletişime geçen kişilerin bile tehdit aldığını belirtti.

227752-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.