Marmaris'te marina projesine karşı direniş sürüyor

Marmaris'te marina projesine karşı direniş sürüyor
Marmaris'te Selimiye'deki marina projesine karşı halk direnişi sürüyor; belediye ve bölge sakinleri ÇED raporuna olumsuz görüş bildirdi.

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Selimiye Mahallesi Derinazmağı mevkiinde planlanan 145 tekne kapasiteli marinaya karşı bölge sakinleriyle bir araya geldi. 27 Mayıs'ta Ankara'da yapılacak toplantı öncesi düzenlenen toplantıda, ÇED raporuna olumsuz yanıt verildiği ve projenin doğaya zarar vereceği belirtildi.

Toplantıda, MUÇEV tarafından Portmarin Liman İşletmeciliği'ne verilen marina projesinin, 159 ada 27 ve 29 parseller önüne tekne bağlama ve iskele amaçlı Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan imar planı doğrultusunda ilerlediği; ancak halkın ocak ayındaki karşı çıkmasına rağmen ÇED sürecinin devam ettiği vurgulandı. Bakanlığın 27 Mayıs'ta Ankara'da yeni bir toplantı düzenleyeceğinin açıklanmasıyla birlikte, bölge halkı, çevre gönüllüleri ve Belediye Başkanı Ünlü, mücadeleye devam etme kararı aldı ve yol haritasını belirledi.

Ünlü, belediyenin 9 Mayıs'ta ÇED raporuna olumsuz görüş bildirdiğini hatırlatarak, alanın Doğal Karakteri Korunacak Alanlar ve Barselona Sözleşmesi'ne göre korunması gereken bir bölge olduğunu, Poseidon Çayırları'nın bulunduğunu ifade etti. Selimiye'nin doğal bir liman olduğunu, imar, altyapı ve kanalizasyon sorunlarının çözülmeden marina projesinin gündeme getirilmesinin yanlış olduğunu dile getirdi. MUSKİ'nin de olumsuz görüş bildirdiğini belirten Ünlü, yasal süreçte ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını ve doğaya zarar verecek hiçbir projeyi kabul etmeyeceklerini vurguladı. Selimiye Muhtarı Kıvanç Akgül ve Kent Politikaları Derneği üyesi Halime Şaman da projeye karşı olduklarını ve halkın direncinin süreceğini belirttiler.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.