MERSİN'de yeşil deniz kaplumbağası 'Soli' denize bırakıldı
Mersin'de, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Deniz Kaplumbağaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yürütülen bir proje kapsamında, yeşil deniz kaplumbağası 'Soli' uydu takip cihazı takıldıktan sonra Akdeniz'e bırakıldı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile Kızkalesi Rotary Kulübü'nün de destek verdiği 'Deniz Kaplumbağalarının Uydu ile İzlenmesi' projesi kapsamında, Mezitli ilçesindeki Soli Pompeipolis Sahili'nde bir etkinlik düzenlendi. Bu etkinlikte, 'Soli' isimli kaplumbağa, uydu takip cihazıyla donatıldı ve denize bırakıldı.
MEÜ Deniz Kaplumbağaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Serap Ergene, uydu takip sistemlerinin, yeşil deniz kaplumbağalarının koruma alanlarını belirlemede en etkili yöntemlerden biri olduğunu vurguladı. Tek bir kaplumbağadan elde edilen verilerin yanıltıcı olabileceğini belirten Ergene, bu nedenle birden fazla kaplumbağanın izlenmesinin önemine dikkat çekti. 'Soli'den elde edilecek verilerin, koruma çalışmalarına katkı sağlayacağını umduğunu ifade etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.