Mezitli Belediyesi, Aras'ın Çevre Kampanyasına Destek Verdi

Mezitli Belediyesi, Aras'ın Çevre Kampanyasına Destek Verdi
11 yaşındaki Aras Kayretli'nin çevre kampanyasına Mezitli Belediyesi destek verdi, Taşkıran Sahili temizlendi.

Mersin'in Mezitli Belediyesi, sosyal medyada başlattığı 'Takipçi sayım kadar çöp topluyorum' kampanyasıyla Türkiye'nin gündemine oturan 11 yaşındaki Aras Kayretli ile Taşkıran Sahili'nde bir temizlik etkinliği gerçekleştirdi.

11 yaşındaki Aras Kayretli'nin başlattığı çevre duyarlılığı kampanyası, kısa sürede büyük yankı uyandırdı. Aras'ın videolarında Mezitli'de doğayı koruma vurgusu yapması, çevre bilincine dikkat çekti. Siyasetçilerden ünlü isimlere kadar birçok kişi tarafından desteklenen bu hareket, çocukların çevre bilinci kazanması için önemli bir örnek teşkil ediyor. Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer de Aras'ı ve belediye ekiplerini bir araya getirerek projeye destek verdi.

Artış gösteren takipçi sayısıyla daha fazla çöp toplamayı hedefleyen Aras, Mezitli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleriyle Taşkıran Sahili'nde temizlik çalışması yaptı. 'Bugün takipçi sayım arttığı için belediye ekiplerini çağırdım. Birlikte sahilimizi temizliyoruz' diyen Aras, takipçilerine ve diğer çocuklara çevre bilinci mesajı verdi. 'Başkanımızın bu konudaki hassasiyetini çok iyi biliyorum, belediye çalışanı abilerimiz sabah 04.00’da uyanıp temizliğe başlıyorlar. Temiz bir Mezitli için el ele verdik. Tüm ekiplere ve başkanımıza teşekkür ederim' şeklinde konuştu. Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer ise Aras Kayretli'ye ve ailesine teşekkür ederek, 'Aras’ın bu duyarlılığı hepimize örnek olmalı. Onun gibi çevresine sahip çıkan çocuklarımız oldukça, geleceğe umutla bakabiliriz' dedi. Etkinlik, Mezitli sahillerinin temizlenmesine katkı sağlarken, aynı zamanda çevre bilinci konusunda farkındalık yaratmaya da hizmet etti. Mezitli Belediyesi, benzer sosyal sorumluluk projelerini desteklemeye devam edeceğini belirtti.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.