Mezitli'de kaçak yapı yıkıldı: Belediye, mücadeleyi sürdüreceğini açıkladı

Mezitli'de kaçak yapı yıkıldı: Belediye, mücadeleyi sürdüreceğini açıkladı
Mezitli Belediyesi, ruhsatsız ve imar planına aykırı bir yapıyı yıktı; belediye başkanı, kaçak yapılaşmayla mücadeleyi sürdüreceklerini açıkladı.

Mersin'in Mezitli Belediyesi, Menderes Mahallesi'nde bulunan, ruhsatsız ve imar planına aykırı bir yapıyı 7 Temmuz 2025 tarihinde yıktı. Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, sağlıklı kentleşmeyi engelleyen ve çevreye zarar veren kaçak yapılaşmayla mücadelelerini kararlılıkla sürdüreceklerini belirtti.

3194 Sayılı İmar Kanunu kapsamında hareket eden Mezitli Belediyesi, 967 ada 6 ve 7 parseller üzerinde bulunan, geçmiş yıllarda inşa edilen kaçak yapının yıkımı için daha önce kesinleşmiş yargı kararlarına rağmen işlem yapılmadığını açıkladı. Tüm yasal süreçlerin tamamlanmasıyla birlikte, güvenlik riski taşıyan yapı, Belediye Encümeni kararıyla kontrollü bir şekilde yıkıldı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in kaçak yapı mücadelesindeki hassasiyetine dikkat çeken Başkan Tuncer, kentin imar mevzuatına aykırı hiçbir yapılaşmaya izin vermeyeceklerini vurguladı.

Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Küsbeci ise, Mezitli Belediyesi olarak ruhsatsız yapılarla ilgili yargı kararları doğrultusunda encümen kararları alarak, güvenlik önlemleriyle yıkımları gerçekleştirdiklerini ve bu mücadeleye aralıksız devam edeceklerini ifade etti. Menderes Mahallesi'ndeki yıkımın, bu mücadele kapsamında gerçekleştirilen bir işlem olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.