Mudurnu'da orman yangını 22 saat sonra kontrol altına alındı: 2 şüpheli gözaltında
Yayınlanma:
Bolu'nun Mudurnu ilçesindeki orman yangını, 22 saat sonra kontrol altına alındı, 2 şüpheli gözaltına alındı.
Bolu'nun Mudurnu ilçesinde, Göncek köyü Camiyanı Mahallesi yakınlarında dün saat 12.30'da başlayan orman yangını, 22 saat süren yoğun çalışma sonrasında bugün saat 10.30'da kontrol altına alındı.
Yangına, itfaiye ekipleri, arazözler ve yangın söndürme helikopterleri havadan ve karadan müdahale etti. Köylüler de yangın söndürme çalışmalarına aktif olarak destek verdi. Ekiplerin aralıksız çalışmaları sonucunda yangın kontrol altına alınırken, bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.
Yetkililerin yaptığı incelemeler sonucunda yangının, tarlada çalışan bir biçerdöverden çıkan kıvılcımlar nedeniyle başladığı belirlendi. Yangının çıkmasına neden olduğu iddia edilen 2 şüpheli gözaltına alındı ve yangınla ilgili soruşturma devam ediyor. (DHA)
Yerel Haberler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.