Muğla'da Kurban Bayramı öncesi yaşlılara evde bakım hizmeti

Muğla'da Kurban Bayramı öncesi yaşlılara evde bakım hizmeti
Muğla Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlara evde bakım hizmeti sağlayarak bayramı daha rahat karşılamalarına yardımcı oluyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı'nı yaklaşırken yaşlı, yatağa bağımlı ve bakıma muhtaç vatandaşlara yönelik özel bir evde bakım hizmeti sunuyor.

Bu kapsamlı hizmet, saç kesimi, tırnak bakımı, pansuman ve genel sağlık kontrollerinin yanı sıra fizyoterapi, psikoloji ve diyetisyen desteğini de içeriyor. Belediye, bayram öncesinde erkek ve kadın vatandaşlara kişisel bakım hizmetleri sağlayarak, bayramı daha rahat karşılamalarına yardımcı oluyor. 26 bin 68 haneye ilk ziyaret gerçekleştirilirken, 25 bin 415 kişiye toplam 336 bin 203 tıbbi müdahale ve 5 bin 647 kişiye 93 bin 350 genel bakım hizmeti sunulmuştur.

Evde bakım hizmetinden faydalanan vatandaşlar, bu desteğin yaşamlarını büyük ölçüde kolaylaştırdığını belirtiyorlar. Yıllardır anne ve babasına bakan Muharrem Otçu ve Alzheimer hastası annesine bakan Vecihe Özen, hizmetin hem ekonomik hem de duygusal açıdan büyük bir yükü hafiflettiğini vurguluyorlar. Benzer şekilde, demans hastası babasına bakan Hüseyin Eyi ve annesi ve babası için bu hizmetten yararlanan Nurgül Ayyıldız da belediyenin sunduğu desteğe teşekkürlerini iletiyorlar. Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, evde bakım hizmetinin sadece fiziksel ihtiyaçları karşılamadığını, aynı zamanda toplumsal dayanışmanın da önemli bir örneği olduğunu belirterek, tüm vatandaşların bayramını kutluyor.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.