Nazilli'de maki yangını: 3 saat süren müdahale sonrası 10 dönüm kül oldu

Nazilli'de maki yangını: 3 saat süren müdahale sonrası 10 dönüm kül oldu
Nazilli'de çıkan maki yangını, havadan ve karadan yapılan müdahaleler sonucu üç saatte söndürülürken, 10 dönüm alan zarar gördü; şüpheli Y.K. gözaltına alındı.

Aydın'ın Nazilli ilçesine bağlı Beğerli Mahallesi'nde dün öğle saatlerinde başlayan maki yangını, üç saat süren yoğun bir müdahale sonucu kontrol altına alındı.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait iki uçak ve beş helikopterin havadan, altı arazöz, yedi su ikmal aracı, iki dozer ve çok sayıda personelin karadan yaptığı müdahaleyle alevler söndürülürken, itfaiye ekipleri de destek sağladı. Yangında yaklaşık 10 dönüm maki alanı zarar gördü.

Yangınla ilgili soruşturma başlatan jandarma ekipleri, bölgede motosikletiyle dolaşan Y.K.'yi şüpheli davranışları nedeniyle gözaltına aldı. Kundaklama şüphesiyle gözaltına alınan Y.K., jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

245276-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.