Ordu'da 245 bin samuray arısı doğaya salındı

Ordu'da 245 bin samuray arısı doğaya salındı
Ordu'da kahverengi kokarca ile mücadele için 245 bin samuray arısı doğaya salındı.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen, Ordu'da kahverengi kokarca ile mücadele kapsamında 245 bin samuray arısının doğaya salınacağını duyurdu. Gümen, Ordu Valiliği'nde düzenlenen Sektör Buluşmaları Toplantısı'nın ardından Altınordu ilçesi Kökenli Mahallesi'nde gerçekleştirilen samuray arısı salım programına katıldı.

Bakan Yardımcısı Gümen, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 'Kahverengi Kokarca Eylem Planı' kapsamında yürütülen bu çalışmanın önemine dikkat çekti. Geçen yıl Türkiye genelinde 207 bin samuray arısı salındığını, bu yıl ise sadece Ordu'da 245 bin, Türkiye genelinde ise 1 milyondan fazla samuray arısının doğaya bırakılacağını belirtti. Gümen, biyolojik mücadele yöntemlerinin yanında biyoteknik mücadele (tuzaklar) ve kimyasal mücadele yöntemlerinin de kullanılacağını ifade etti.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz ve fındık üreticilerinin de katıldığı programda, yaklaşık 3 bin samuray arısı doğaya salındı. Bu biyolojik mücadele yönteminin kahverengi kokarcaya karşı oldukça etkili olacağı düşünülüyor.

228754-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.