Ordu'da KBB uzmanı Aksın Serarslan'ın ölümüne neden olan olayda fail 3 yıldır özgür
Ordu'nun Altınordu ilçesinde 13 Aralık 2021'de meydana gelen olayda, evinin balkonunda çiçek sularken başına saçma isabet eden Kulak Burun Boğaz Hastalıkları (KBB) Uzmanı Op. Dr. Aksın Serarslan, 4 yıl sonra hayatını kaybetti. Kardeşi Ulaş Serarslan, 51 yaşında hayatını kaybeden ağabeyinin ölümünün ardından adaletin yerini bulması için umutlu olduğunu dile getirdi.
Op. Dr. Aksın Serarslan, Fatsa ilçesindeki özel bir hastanede görev yapıyordu. Olaydan sonra Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Kocaeli Şehir Hastanesi'nde tedavi görmüştü. Soruşturma sonucu, olayda silahı kullanan kişinin Lami A. olduğu tespit edildi. Lami A., atış talimi yaparken yaklaşık 200 metre uzaklıktaki Serarslan'a kazayla isabet eden saçma nedeniyle tutuklanmış ve 8 yıl 12 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak, yaklaşık 10 ay tutuklu kaldıktan sonra adli kontrol ve yurt dışına çıkma yasağı şartıyla tahliye edildi.
Ulaş Serarslan, ağabeyinin ölümünün ardından yaptığı açıklamada, failin 3 yıldır özgürce hayatını sürdürdüğünü belirterek daha ağır bir ceza talebinde bulundu. Serarslan, olay sonucu sadece ağabeyinin değil, ailesinin de büyük bir acı yaşadığını, çocukların psikolojilerinin ve eğitim hayatlarının olumsuz etkilendiğini vurguladı. Daha caydırıcı cezalar ve benzer olayların önlenmesi için önlemler alınması gerektiğini ifade eden Serarslan, adaletin yerini bulması ve failin en yüksek cezayı çekmesi temennisinde bulundu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.