Osmaniye'de çiftçi, tarlasını 2 milyon liraya kiraya verecek: Traktörü hediye edecek

Osmaniye'de çiftçi, tarlasını 2 milyon liraya kiraya verecek: Traktörü hediye edecek
Osmaniye'de iki çiftçi, yüksek maliyetler nedeniyle çiftçiliği bırakıp 50 dönümlük tarlalarını 2 milyon liraya kiralayacak ve traktörlerini hediye edecek.

Osmaniye'nin Sumbas ilçesine bağlı Yazıboyu Köyü'nde çiftçilik yapan Sudi Gönen ve ortağı Adem Erdem, yaklaşık 50 dönümlük tarlalarını kiraya vermeye karar verdi. Yüksek girdi maliyetleri nedeniyle yıllardır zarar ettiklerini belirten çiftçiler, tarlalarını 2 milyon liraya kiraya vereceklerini ve kiralayan kişiye traktörlerini hediye edeceklerini açıkladı.

Çiftçiler, yonca, buğday ve karpuz gibi çeşitli ürünler ektiklerini ancak yüksek mazot ve gübre fiyatları nedeniyle maliyetleri karşılayamadıklarını dile getirdi. Adem Erdem, iki bankadan icralık duruma düştüğünü ve çiftçiliği tamamen bırakma kararı aldığını belirtti. Erdem, tarım aletlerini satarak çiftçiliğe son vereceğini ifade etti.

Sudi Gönen ise, ürünlerin düşük fiyatlardan satıldığını ve maliyetleri karşılamadığını vurguladı. Sulama sorunları nedeniyle yoncalarının kuruduğunu ve karpuzların da maliyetlerini karşılayamayacak düzeyde düşük fiyattan satıldığını anlatan Gönen, zarar nedeniyle çiftçiliği bırakma kararı aldıklarını ve tarlayı kiraya vermenin yanı sıra traktörü de hediye edeceklerini söyledi.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.