Pendik'te kaza: 15 yaşındaki Işıl Öykü Dinç hayatını kaybetti, şoför adli kontrolle serbest
İstanbul Pendik'te meydana gelen trafik kazasında, 15 yaşındaki Işıl Öykü Dinç hayatını kaybetti. Kaza, 18 Mayıs Pazar günü Kaynarca Mahallesi Erol Kaya Caddesi üzerinde, 34 KAB 356 plakalı otomobilin, yolun karşısına geçmeye çalışan Dinç'e çarpması sonucu yaşandı. Sağlık ve polis ekiplerinin olay yerine müdahalesine rağmen Dinç, hayatını kaybetti.
Kazanın ardından sürücü Ömer Faruk Ballı gözaltına alındı ve "Taksirle ölüme neden olma" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi. Ballı, 19 Mayıs Pazartesi günü tutuklandı, ancak 21 Mayıs'ta yurtdışına çıkış yasağı ve haftada üç gün imza şartıyla adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Ballı'nın ilk duruşması 23 Eylül'de gerçekleşecek.
Işıl Öykü Dinç'in ailesi, kızlarının 15. yaş günü olan 23 Eylül'de duruşma tarihinin belirlenmesine tepki gösterdi. Annesi Özlem Dinç, kızının ölümünün ardından yaşanan belirsizlikler ve dosyadaki eksiklikler nedeniyle adalet istediğini, bir insan hayatının 48 saatlik bir değerle ölçülemeyeceğini belirtti. Baba Yunus Dinç ise dosyadaki eksiklikler, MOBESE kayıtlarının bulunmaması ve şoförün kimliğinin belirsizliği gibi konularda endişelerini dile getirdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.