Reyhanlı saldırısının 4 faili Ankara'da hakim karşısına çıkacak
Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013'te meydana gelen ve 53 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının dört faili, yarın Ankara'da hakim karşısına çıkacak.
11 Mayıs Şehitler Derneği üyeleri, Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 14.00'te başlayacak ilk duruşmaya katılmak üzere Ankara'ya hareket etti. Duruşmada Temir Dukkancı, Cengiz Sertel, Muhammed Dip Koralı ve Mehmet Gezer yargılanacak.
11 Mayıs Şehitler Derneği Başkanı Ahmet Tuna, oğlunun saldırıda hayatını kaybettiğini belirterek, "53 vatandaşımız şehit oldu, 200'e yakın yaralı var. Bombayı patlatan ve yardıma katılanların çoğu yakalandı, 9'u müebbet hapis cezası aldı. Ancak 9 firari vardı. Muhammed Dip Koralı, Temir Dukkancı, Cengiz Sertel ve Mehmet Gezer'in yakalanmasında Türk Devleti ve MİT'in büyük rolü oldu. Yüksek adaletin müebbet hapis cezası vermesini talep ediyoruz." dedi. Hatice Kübra Erboz ise patlamalarda 1,5 yaşındaki kızı Fatmanur ve ablası Nadire Kuvvet'i kaybettiğini belirterek, "Yeni yakalanan teröristler için mahkemedeyiz. Türk İstihbarat Teşkilatı'na teşekkür ederiz. Diğerlerinin de yakalanmasını ve en ağır cezayı almalarını istiyoruz." şeklinde konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.