Samandağ'da Asi Nehri'nde balık ölümleri

Samandağ'da Asi Nehri'nde balık ölümleri
Asi Nehri'nde yaşanan kirlilik ve su sümbülü sorunu nedeniyle Samandağ sahillerinde çok sayıda ölü balık bulundu.

Hatay'ın Samandağ ilçesinde, Asi Nehri'nin Akdeniz'e döküldüğü noktada çok sayıda balık telef oldu. Tatlı su balıkları nehirden denize sürüklenerek sahile vurdu.

Asi Nehri, Lübnan'dan doğup Samandağ'dan Akdeniz'e ulaşmaktadır. Günlük iklim değişiklikleri, aşırı kirlilik ve nehri kaplayan su sümbüllerinin oluşturduğu oksijen yetersizliği, bölgede sık sık balık ölümlerine neden oluyor. Bu durumun son örneği olarak, ölen balıklar Samandağ sahillerinde birikti.

Uzmanlar, su sümbülleri ile birlikte sahile vuran tatlı su balıklarının tüketilmemesi konusunda uyarıda bulundu. Balıkların tüketilmesinin sağlık açısından riskler taşıyabileceği belirtildi.

6024-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.