Babacan, DEM Parti Eş Genel Başkanlarını ağırladı: 1 Ekim Süreci değerlendirildi
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin genel merkezinde DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan'ı ağırladı. Görüşmede, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 1 Ekim 2024'te başlattığı çözüm sürecinin mevcut durumu ele alındı ve kapsamlı bir görüş alışverişi gerçekleştirildi.
Görüşmede, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kurulması planlanan komisyon ve gerekli yasama çalışmalarına ilişkin fikir birliğine varıldı. Ayrıca, sürecin güvenlik ve temel hak ve özgürlükler boyutlarının iktidar partileri tarafından muhalefete de açıklanması gerektiği vurgulandı. DEVA Partisi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ziyaretin ayrıntıları paylaşıldı.
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcıları İbrahim Çanakcı, Sadullah Ergin, Mehmet Emin Ekmen ve Medeni Yılmaz ile birlikte DEM Parti Grup Başkanvekilleri Sezai Temelli ve Gülistan Kılıç Koçyiğit de görüşmeye katıldı. 1 Ekim Süreci'nin sonraki aşamaları ve olası gelişmeler de görüşme konuları arasında yer aldı.
Kaynak:ANKA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.