Sapanca'da gizli kamera skandalı: İşletme sahibi ve arkadaşı hakim karşısında

Sapanca'da gizli kamera skandalı: İşletme sahibi ve arkadaşı hakim karşısında
Sapanca'daki bir bungalovda gizli kamera bulunan ampulü fark eden Kozan ailesinin şikayeti üzerine işletme sahibi ve arkadaşı tutuklandı, ilk duruşmada savunmalarını yaptı ve dava ertelendi.

Sakarya'nın Sapanca ilçesindeki bir bungalovda, Kozan ailesinin konakladığı yapının yatak odası ve jakuzi bölümünü gören bir ampulün içine gizli kamera yerleştirildiği iddiasıyla işletme sahibi Hüseyin K. (31) ve arkadaşı Tansel S. (48) tutuklanmıştı. 30 Mart'ta meydana gelen olayda, İstanbul'dan gelen Kozan ailesi, gizli kamerayı fark ederek emniyete şikayette bulundu. Yapılan soruşturma sonucunda iki şüpheli gözaltına alındı ve 'özel hayatın gizliliğini ihlal etme' suçundan 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Sapanca Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada sanıklar ilk kez hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanık Hüseyin K., duruşma salonunda hazır bulunurken, Tansel S. ise SEGBİS sistemi aracılığıyla cezaevinden katıldı. Duruşma sırasında yaşanan teknik aksaklıklar nedeniyle SEGBİS sistemi defaten kapandı ve mahkeme, Tansel S.'nin duruşma salonuna getirilmesine karar vererek duruşmaya iki saat ara verdi. Ara sonrasında devam eden duruşmada sanıklar savunmalarını yaptı, müştekiler ise şikayetlerini tekrarladı.

Hüseyin K., soruşturma sırasında verdiği ifadeleri tekrarlayarak, kameralı ampulü diğer ampullerden ayırt edemediğini, depoya koyduğunu ve ampulün bungalovdaki masanın üzerinde olduğunu belirtti. Ampulün depodan jakuzinin üstündeki tesisata nasıl takıldığını bilmediğini savundu. Tansel S. ise ampulün sensörlü olduğunu, gizli kameralı olduğunu düşünmediğini ve mutfak çekmecesinde bulduğunu söyledi. Müşteki Mesut Kozan, 9 Mart'ta rezervasyon yaptığını, 29 Mart'ta bungalovda kaldıkları sırada gizli kamerayı fark ettiklerini ve şikayetçi olduklarını belirtti. Cumhuriyet savcısı, eksik hususların giderilmesi ve sanıkların tutukluluklarının devam etmesini talep etti. Mahkeme, eksik hususların giderilmesi yönünde karar vererek duruşmayı erteledi.

252736-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.