Soma'da Bakırçay Deresi kaderine terk edildi: Belediye Başkanı Okur, DSİ'yi eleştirdi
Manisa'nın Soma ilçesinde bulunan Bakırçay Deresi, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden sonra temizlenmediği için kaderine terk edilmiş durumda. Soma Belediye Başkanı Sercan Okur, Devlet Su İşleri'nin (DSİ) seçim sonrası temizlik çalışmalarını durdurmasını eleştirdi ve acil çözüm çağrısında bulundu.
Başkan Okur, DSİ'nin daha önce düzenli olarak temizlediği derenin, seçimlerin ardından ihmal edildiğini belirtti. Belediyenin DSİ'ye resmi yazı yazarak ıslah talebinde bulunduğunu ancak DSİ'nin, dere kenarında yaşayan vatandaşların muvafakat vermediği cevabını aldığını aktardı. Okur, vatandaşlarla görüştüklerini ve muvafakat vermeyen kimsenin olmadığını vurguladı. Ayrıca, bu durumun halk sağlığı açısından risk oluşturduğunu ve sel felaketine karşı da derenin ıslah edilmesinin önemini dile getirdi.
Başkan Okur, Manisa Valiliği'nin il koordinasyon toplantısında da konuyu dile getirdiğini ve DSİ yetkililerini Soma'ya davet ederek derenin durumunu yerinde görmelerini istediğini belirtti. Okur, Bakırçay Deresi'nin bir an önce temizlenmesi gerektiğini vurgulayarak DSİ yetkililerine çağrıda bulundu ve bu gibi hizmetlerin siyasete alet edilmemesi gerektiğini, belediye yönetimi değişse bile hizmetlerin devam etmesi gerektiğini ifade etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.