Trabzon'da Enerji Yasa Teklifi Protesto Edildi: 'Toprağımız Satılık Değildir'

Trabzon'da Enerji Yasa Teklifi Protesto Edildi: 'Toprağımız Satılık Değildir'
Trabzon'da çevre örgütleri, enerji ve maden yasası teklifini protesto ederek zeytinlik alanlardaki madencilik faaliyetlerine izin verilmesini eleştirdi.

Trabzon'da, enerji ve maden alanlarını kapsayan yeni yasa teklifi, çevre örgütleri tarafından protesto edildi. Atatürk Alanı'nda düzenlenen gösteride Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu, Derelerin Kardeşliği Platformu, Yeşil Artvin Derneği ve Ordu Çevre Derneği Platformu bir araya geldi. Protestocular, yasa teklifinin zeytinlik alanlarda madencilik faaliyetlerine izin vermesinin kabul edilemez olduğunu belirttiler.

Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu adına konuşan Metin Serdar, yasa teklifinin çay bahçelerini, fındık bahçelerini ve zeytinlikleri tehdit ettiğini vurguladı. Serdar, şirketlerin 'enerji ihtiyacı' gerekçesiyle yüzlerce yıllık ağaçları sökeceğini, zeytinlikleri ve fındıklıkları yok edeceğini, yerine ise belirsiz bir gelecek sunulduğunu ifade etti. Çevreye uyum teminatının da yetersiz kaldığını, şirketlerin faaliyetlerini bitirdikten sonra arazileri savaş alanına çevirdiğini ve devletin ise sorumluluktan kaçtığını dile getirdi.

Serdar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yasa bir işgal belgesidir. Toprağımıza, suyumuza, yaylamıza, köyümüze, geçmişimize ve geleceğimize el koyma girişimidir. ÇED süreci kısaltılarak halkın itiraz hakkı ortadan kaldırılmak isteniyor. 'Kritik maden' adı altında her taş sermayeye kutsal ilan ediliyor. Ama biz mücadele edeceğiz. Ya bugün teslim olacağız ve öleceğiz ya da gelecek nesillerimize yaşanabilir bir dünya bırakacağız. Doğamız satılık değildir, geleceğimiz pazarlık konusu olamaz. Toprak bizimdir, yaşam bizimdir, mücadele bizimdir."

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.