Tuzla Kaymakamı Güney, 4,5 Milyar Dolarlık Biyoteknoloji Vadisi'ni Ziyaret Etti

Tuzla Kaymakamı Güney, 4,5 Milyar Dolarlık Biyoteknoloji Vadisi'ni Ziyaret Etti
Tuzla Kaymakamı, 4,5 milyar dolarlık Biyoteknoloji Vadisi'ni ziyaret ederek, projenin Tuzla'yı bilim ve teknoloji alanında Türkiye'nin dünyaya açılan kapısı haline getireceğini belirtti.

Tuzla Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Biyoteknoloji Sanayicileri Derneği (BİYOSAD) tarafından hayata geçirilen ve 4,5 milyar dolarlık yatırım değerine sahip Biyoteknoloji Vadisi'ni ziyaret etti. Güney, ziyaretinde Biyoteknoloji İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni (BİOSB) de inceleyerek, bu tür projelerin İstanbul'un ekonomik gelişimine önemli katkı sağladığını vurguladı.

Kaymakam Güney, Biyoteknoloji Vadisi'nin faaliyete geçmesiyle Tuzla'nın bilim ve teknoloji alanında Türkiye'nin dünyaya açılan kapısı olacağını belirtti. Biyoteknolojinin savunma sanayi kadar stratejik bir alan olduğunu, sağlık, tarım ve gıda güvenliği gibi sektörlerde kritik rol oynadığını dile getirdi. Ayrıca, bu yatırımın Tuzla'nın marka değerini artıracağını, nitelikli iş gücünü çekeceğini ve bölge refahını yükselteceğini ifade etti.

BİOSB ve BİYOSAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ercan Varlıbaş ise Biyoteknoloji Vadisi'nin yatırımcılara ve genç girişimcilere büyük imkanlar sunduğunu, bu alandaki gelişmelerin ülkenin geleceği için hayati önem taşıdığını söyledi. Varlıbaş, Kaymakam Güney'in desteğinin biyoteknoloji çalışmalarının güçlenmesine büyük katkı sağlayacağını belirterek, BİOSB'nin uluslararası rekabetçiliğinin artırılması için atılacak adımların önemini vurguladı.

3884-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.