Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Avrupa Otoyolu Avcılar Gişeleri'nde serbest geçiş sistemi devrede
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrupa Otoyolu Avcılar Gişeleri'nde Serbest Geçiş Sistemi'nin hizmete girdiğini duyurdu. Bakan Uraloğlu, yazılı bir açıklama yaparak gişe adaları ve kanopilerin kaldırıldığını, vatandaşların artık Avcılar Gişeleri'nden kesintisiz ve güvenli bir şekilde geçebileceğini belirtti.
Trafik akışını hızlandırmak için yapılan çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü ifade eden Bakan Uraloğlu, Avcılar Gişeleri'ndeki altyapı ve elektronik sistemlerin tamamlandığını, 23 Mayıs gecesi trafiğe kapatılan yolun 3,5 günde yeniden açıldığını açıkladı. Saha düzenleme çalışmalarına da devam edildiğini sözlerine ekledi. Avrupa Otoyolu üzerindeki kritik bir noktada trafik akışının rahatladığını vurgulayan Bakan, vatandaşların konforlu, güvenli ve kesintisiz ulaşımı için serbest geçiş sistemlerini yaygınlaştırmaya devam edeceklerini bildirdi.
Serbest Geçiş Sistemi'nin Türkiye genelindeki 106 gişeden 27'sinde uygulandığını belirten Bakan Uraloğlu, vatandaşların trafik sorunlarını en aza indirmeyi amaçladıklarını dile getirdi. Daha önce Gebze, Şekerpınar, Kurtköy, Samandıra ve Hadımköy gibi yoğun trafikli gişelerde sistemi devreye aldıklarını hatırlatan Bakan, Avcılar'dan sonra Ispartakule, Edirne, Kandıra ve Adapazarı gişelerinde de çalışmaların 2025 yılı sonuna kadar tamamlanmasını hedeflediklerini açıkladı.
Kaynak:DHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.