Yatağan Millet Bahçesi'nin Belediyeden Alınması: Günay, 'AKP'li olsaydı da mı alınır mıydı?' dedi

Yatağan Millet Bahçesi'nin Belediyeden Alınması: Günay, 'AKP'li olsaydı da mı alınır mıydı?' dedi
Yatağan Belediyesi'nden alınan Millet Bahçesi, Yatırım, İzleme Koordinasyon Başkanlığı'na tahsis edildi; Belediye Başkanı Günay, AKP'li bir belediye olsaydı da aynı durumun yaşanıp yaşanmayacağını sorguladı.

Muğla'nın Yatağan ilçesinde bulunan Millet Bahçesi'nin, Yatağan Belediyesi'nden alınarak Yatırım, İzleme Koordinasyon Başkanlığı'na tahsis edildiği açıklandı. 2020 yılında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yaptırılan ve 2022'den beri Yatağan Belediyesi tarafından işletilen bahçe, 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinden sonra belediyeden geri alındı.

Yatağan Belediye Başkanı Mesut Günay, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, AKP'li belediye başkanı tarafından 2 Nisan 2024'te bakanlığa devrin geri alınması için yazı yazıldığını belirtti. Günay, belediyenin, bahçe için tüm giderleri karşıladığını, gelir getirmesine rağmen tüm bakım, onarım ve personel masraflarını üstlendiğini vurguladı. Günay, bu durumu Yatağan halkı adına kınadığını ve bu partizanca yaklaşımı art niyetli bulduğunu ifade etti.

Günay, CHP'li belediyelerin elinin kolunun bağlanmaya çalışıldığı bir süreçte, Yatağan Belediyesi'nin AKP'li bir başkan tarafından yönetiliyor olsaydı da bahçe yine belediyeden alınır mıydı sorusunu kamuoyunun takdirine bıraktı. Başkan, Yatağan halkının menfaatleri için belediyeye ait bir taşınmazı ücretsiz olarak Sağlık Bakanlığı'na tahsis ettiklerini hatırlatarak, yapılan tesislerin halkın parasıyla yapıldığını ve halkın malı olduğunu belirtti.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.