Yozgat çiftçisi için destek ve borç erteleme talebi

Yozgat çiftçisi için destek ve borç erteleme talebi
Yozgat'taki dolu felaketinden etkilenen çiftçiler için borç erteleme ve destek talebi iletildi.

Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, Ankara’daki milletvekilleri ile görüşmesinin ardından AK Parti Yozgat İl Başkanlığını ziyaret etti. Açıkgöz, 21 Haziran 2025'te yaşanan dolu felaketinden etkilenen çiftçilerin desteklenmesi ve borçlarının ertelenmesi talebini iletti.

53 köyde yapılan incelemelerde, ekili alanlarda yüzde 40 ila yüzde 100 arasında değişen oranlarda hasar tespit edildi. Bazı tarlalara hasat için biçerdöverin giremeyeceği belirtildi. Açıkgöz, çiftçilerin 2025-2026 sezonunda ekim için tohum bile bulamadığını, bu durumun hem bölge hem de ülke ekonomisi için ciddi sorunlar yaratabileceğini vurguladı.

Ziyaret sırasında doludan etkilenen köy muhtarları da hazır bulunuyordu. Açıkgöz, İl Başkanı Hasan Kandemir’e taleplerini içeren bilgi notunu sundu. Kandemir, talebi ilgili bakanlıklara ileteceğini belirtti. Açıkgöz, yaptığı açıklamada çiftçi borçlarının ertelenmesinin önemine dikkat çekerek, 'Tohum alıp, gübre alıp ekemeyecek insanlar var' dedi ve yetkililerden destek istedi.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.